Muziek

orgel2
Zingen met begeleiding van orgel of piano
In de kerk neemt muziek een belangrijke plaats in. De organist zorgt voor mooie begeleiding en de gemeente zingt. Als het past bij een lied of het karakter van een dienst begeleidt een piano de samenzang. We zingen uit het nieuwe liedboek. Verder werkt de cantorij mee aan Eeuwigheidszondag, de kerstochtendviering, in de veertigdagentijd en met Pasen. Daarnaast nodigen we regelmatig andere koren, combo's, muzikanten enz. uit. Ook jongeren met muzikale talenten treden soms op. Een werkgroep eredienst kleedt de diensten bij kerkelijke feestdagen aan en probeert afwisseling in diensten aan te brengen. Muziek speelt hier een belangrijke rol in. 
 

Liedboek

Nieuwe-Liedboeken verzameld
Zingen
Van de gemeenteleden wordt verwacht dat ze in het bezit zijn van het nieuwe liedboek. Als u het liedboek niet bij u heeft, dan kunt u altijd gebruik maken van de reserveboekjes die in de hal liggen.In het nieuwe liedboek is de volgende verdeling gemaakt:
1. Psalmen
2. Gezangen in het huidige Liedboek
3. Nieuwe Nederlandse liederen
4. Nieuwe buitenlandse liederen
5. Kinder-, jeugd- en tienerliederen
6. Liturgische gezangen
7. Overige zangvormen
8. Gebeden en teksten voor meditatie

Organisten

orgel

 

 

Vier organisten
In de kerk staat een prachtig Monarke-orgel waarop gespeeld wordt door vier organisten, die wisselend de eredienst begeleiden. Af en toe spelen ze ook op de piano. U kunt contact opnemen via .

Cantorij

de cantorij 1Projectbasis
De cantorij werkt mee aan diverse vieringen die in onze gemeente gehouden worden, op projectbasis. In de maanden mei tot en met augustus zijn er geen repetities in verband met de vakanties. Van september tot Pasen repeteren zo’n 25 mensen op donderdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur in ons kerkelijk centrum De Ontmoeting. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Kom gerust eens vrijblijvend naar een repetitieavond om mee te maken hoe we de liederen instuderen. U kunt zich natuurlijk ook meteen aanmelden: